به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بیمه کشاورزی به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا آل امین، قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی با تاکید بر اینکه امسال باید همه ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار اراضی زیر کشت گندم تحت پوشش بیمه قرار گیرد، اظهار داشت: بودجه صندوق بیمه کشاورزی ۱۲ هزار میلیارد تومان است و حق بیمه دریافتی از کشاورزی و مطالبات بانک نیز وجود دارد.
بر اساس بند ح ماده ۳۳ برنامه هفتم؛ صندوق بیمه کشاورزی مکلف است از طریق کارگزاری شرکتهای بیمه، محصولات اساسی گندم، جو، برنج، حبوبات، گوشت قرمز و سفید، شکر، ذرت و دانههای روغنی را در مقابل خسارتهای ناشی از سوانح طبیعی و حوادث، بیمه اجباری تمام خطر نماید. حق بیمه سهم کشاورز از محل مطالبات کشاورز و از محل اعتبار ردیف خرید تضمینی پرداخت میشود.
در حال حاضر ۷۰ درصد حق بیمه را دولت میپردازد و ۳۰ درصد نیز باید توسط کشاورز پرداخت شود. با وجود این، دریافت حق بیمه از کشاورز منتقدانی نیز دارد.
عباسی، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، تعیین محل پرداخت سهم کشاورز از حق بیمه را موضوعی قابل اصلاح دانست و گفت: وقتی قرار بود قیمت خرید تضمینی گندم (که پایه تعیین حق بیمه قرار میگیرد) تعیین شود، میبایست سهم بیمه نیز در آن لحاظ میشد؛ به این صورت که اگر امسال قیمت گندم بیست هزار و پانصد تومان تعیین میشود، باید حدود هزار تومان یا هزار و پانصد تومان به عنوان حق بیمه اجباری به این عدد اضافه میشد.
براساس ماده ۳۳ لایحه برنامه هفتم؛ صندوق بیمه کشاورزی موظف است از طریق کارگزاری شرکتهای بیمه، کلیه محصولات اساسی موضوع قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی را در مقابل خسارتهای ناشی از سوانح طبیعی و حوادث، بیمه اجباری تمام خطر نماید.
عطاالله هاشمی، نماینده گندمکاران نیز میگوید: زمانی که ما موافقت کردیم قیمت گندم ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان باشد، بر این مبنا بود که حق بیمهای از کشاورز گرفته نشود.
در پایان نظر شما را به دیدن فیلم کوتاه خبری زیر جلب می نمائیم: