شنبه, 24 خرداد 1404
سامانه پیام کوتاه : 20004882
EN
  • ساعت : ۱۵:۵۷
  • تاريخ :
     ۱۴۰۴/۰۳/۱۷ 
  • تعداد بازدید : 91
معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی:
بهره‌گیری از منابع حاصل از عوارض واردات برای كاهش نرخ سود بانكی و حمایت‌ از طرح‌های كشاورزی
معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به ساختار بانک کشاورزی به عنوان یک بانک تخصصی گفت: منابع حاصل از عوارض واردات باید در کاهش نرخ سود بانکی و حمایت از کشاورزی قراردادی، گلخانه‌ها و صنایع تبدیلی به‌کار گرفته شود.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بیمه کشاورزی به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، اکبر فتحی در نشست با مدیرعامل، اعضای هیأت مدیره، هیأت عامل و رؤسای شعب استانی بانک کشاورزی که روز شنبه -۱۷ خرداد- در آستانه نود و دومین سال تأسیس بانک کشاورزی در محل شعبه مرکزی این بانک برگزار شد، بر لزوم به‌روزرسانی سیاست‌های اعتباری و تمرکز بر سرمایه‌گذاران واقعی بخش کشاورزی تأکید کرد.

وی با قدردانی از اقدامات بانک کشاورزی در حمایت مالی از بخش، اظهار داشت: در شرایط کنونی، پشتیبانی مالی یکی از ارکان اصلی تحقق شعار سال یعنی سرمایه‌گذاری برای تولید است؛ و خوشبختانه انگیزه سرمایه‌گذاری در زیر‌بخش‌های کشاورزی تقویت شده و اکنون نزدیک به ۶۰۰ هزار میلیارد تومان پروژه در انتظار تأمین مالی قرار دارد.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که بانک کشاورزی به تنهایی قادر به تأمین این حجم از منابع نیست، افزود: باید از ظرفیت سایر بانک‌ها، به‌ویژه بانک‌های غیرتخصصی نیز استفاده کنیم و در عین حال، انتظار می‌رود بانک کشاورزی با حمایت همکاران ما در سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها در تجهیز منابع بانکی و تسهیل بازپرداخت تسهیلات نقش فعال‌تری ایفا کند.

وی با اشاره به اقدامات مؤثر در زمینه مکانیزاسیون، از جمله احیای خط اعتباری برای تراکتورسازی تبریز، گفت: این اقدام با همکاری بانک کشاورزی از سر گرفته شده و در سال جاری نیز ادامه خواهد یافت.

فتحی یکی از چالش‌های جدی بانک کشاورزی را امهال مکرر تسهیلات عنوان کرد و گفت: اگرچه در برخی موارد، ارائه تسهیلات مجدد به تولیدکنندگان ناگزیر است، اما باید با استفاده از کمک‌های فنی و اعتباری در اختیار، از جمله منابع سیستم‌های نوین آبیاری، بخشی از فشارها را کاهش داد.

وی خواستار بازنگری در نحوه تخصیص این کمک‌ها شد و افزود: منابع حاصل از عوارض واردات باید در کاهش نرخ سود بانکی و حمایت از کشاورزی قراردادی، گلخانه‌ها و صنایع تبدیلی به‌کار گرفته شود.اگر امکان تأمین این منابع از سوی بانک کشاورزی فراهم نباشد، ناگزیر به مراجعه به سایر بانک‌ها خواهیم بود، که با وجود یک بانک تخصصی در این حوزه، زیبنده نیست.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به ضرورت استفاده از روش‌های نوین تأمین مالی مانند مدیریت زنجیره تأمین، تصریح کرد: در محصولاتی مانند مرغ و تخم‌مرغ که زنجیره‌های تولید در حال تکمیل است، باید از این ابزارهای جدید برای حمایت مؤثرتر بهره‌برد.

وی از سیاست‌های گذشته در حوزه تسهیلات انتقاد کرد و گفت: لازم است از الگوی سنتی ۱۵ درصد آورده و ۸۵ درصد تسهیلات فاصله بگیریم؛ چرا که در شرایط فعلی، حتی الگوی ۴۰ به ۶۰ نیز می‌تواند برای سرمایه‌گذاران جذاب باشد و باعث شود افراد بیشتری از این منابع بهره‌مند شوند.

فتحی تصریح کرد: بانک کشاورزی باید در تخصیص منابع از پرداخت‌های تکراری به افراد خاص فاصله بگیرد و منابع محدود را به سمت تولیدکنندگان واقعی و نیازمندان واقعی هدایت کند؛ کسانی که برای تأمین نهاده‌هایی مانند بذر و کود با مشکل مواجه‌اند.

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.5.0
    V6.1.5.0